lolagoesfiction.blogg.se

20 år har vi delat.
Och så var julen 2021 förbi 💘. En stillsam jul i lugn och ro med de närmaste. Vackra dagar med solsken, mjuka nätter med milda temperaturer. Och dagarna räknas ner till det nya året...valåret, året med ny infrastruktur på sina håll, året med större kunskap kring pandemi måhända. Vad gäller det förstnämnda så kommer jag rösta med hjärtat, för solidaritet och rättvisa. Likväl kommer jag, så som alla andra, bevittna något annat där framme vid höstens gulnande blad. Frågan är dock...hur pass radikalt kan det bli? Vid julen tänker jag alltid på de ofrivilligt ensamma, de bortglömda och de fattiga. Och jag tänker på hur samhället idag inte är skapat för gemenskap på lika villkor. Jag drömmer om en värld där vi anser att människan är viktig. För det är ett svårfungerande kollektiv när vi alla är så liberala och därmed så avskärmade. 
 
Vad betyder pengar, materiell framgång och flärd om du inte har Kärlek, trygghet och tro på framtiden? Aktuellt i samband med valåret, tänker jag.
Och allting är INTE "invandrarnas" fel (!!), och ska man missnöjesrösta så röstar man väl blankt, eller hur? Vi måste bli lite varmare i vårt tänk, öppna våra ögon lite till och öva upp medkänsla och medmänsklighet. 
 

 
Så julen är förbi, och maten har flödat även hos mig. Jag har varvat Bing Crosby, Dean Martin och Frank Sinatra om vartannat och känner mig nöjd där. Jag fick lakrits i julklapp ❤. Han bestämde sig för en ny tv och fort gick det, och hans tanke är att jag ska ta hans gamla hit till mig. Vilket å ena sidan är jättebra då min har hemskt dålig bild och är mycket mindre än hans men....min lever ju än efter 20 år och är inte det fantastiskt?! Jag har ju dessutom precis målat den vit 😄. Hans är ju sådär modern med appar i och sånt....där modernt tekniskt grejs. Nytt jag måste lära mig. Det är lixom bra och otäckt samtidigt....och stackars min tv, ska den bara ställas undan och glömmas bort nu? Tjugo år har den varit med. Hugaligen! 
 
Saker jag ska ägna dessa mellandagar åt....tjah VILA är en sak. Men städa min kaos-låda som är i vardagsrumsbordet, städa min telefon. Städa kylskåpet. Plocka undan de få julsaker jag har här i lägenheten, julen i huset städas undan på nyårsdagen. Jag erkänner att jag planerar kolla den där mellandagsrean också....för att mitt smink är slut och rea på foundation är alltid trivsamt. Jag ska också köpa clementiner....skulle kunna leva på sådana just nu. Musiken byts till Thåström & Kent, och om än vi just nu bjuds på dimma och en del mörka moln....så blir varje dygn som passerar lite ljusare!